Biografi

 

Michael är född 1960 och uppväxt i Köpenhamn, han önskade och trodde tidigt att han skulle bli konstnär. Han bodde med sin mamma som var sömmerska och det fanns gott om tid att sitta och teckna och skapa diverse saker med sina händer.

I tjugo års åldern vaknade ett nytt intresse och han flyttade till England för att utbilda sig till Dr. of Chiropractic på AECC i Bournmouth. Tecknandet följde med honom vart han gick men förblev ett intresse vid sidan om, att skapa med sina händer var ett centralt tema även som Chiropraktor. Efter sin femåriga vistelse i England flyttade han till Sverige för att hjälpa människor, han startade klinik i Stockholm där han även tog sig tid att börja måla igen, olja på duk. Målandet fick länge spela andra fiolen då hans chiropraktiska klinik, som efter flytten till Malmö blomstrade, tog stor del av hans tid. Michael mötte sin livskamrat och bildade familj, tillsammmans drev de en stor och välbesökt klinik där han samtidigt försökte hinna med sin allt mer högljudda önskan att skapa med färg och form, men tiden räckte inte till.

Så kom då brytpunkten – att våga hoppa utan skyddsnät – och familjen flyttade till Småland för att bemöta sin inre längtan om att skapa och leva ett liv närmare naturen , den inre rösten blev äntligen hörd. I Småland har Michael de senaste tre-fyra åren målat mest olja på duk, men även gjort mindre liggande bordsskulpturer i förgylld lera. Hans tavlor varierar i utförande då ideerna avlöser varandra och han provar olika sätt att använda sin talang. Michael är vänsterhänt men har även målat tavlor med höger hand, något han först provade efter en axeloperation då han inte kunde vänta en månad på att få gå ut in sin lilla atelje.

Målar han föreställande konst eller porträtt, ser man hans förmåga att fånga själen och återge den i bilden, ofta i ögonen. Med sin kroppskännedom fångar han även människans skickelse på ett naturligt sätt. Michael är till naturen visionär och har äntligen styrt in i sitt rätta element, det här är bara början….

Tidigare har han utställt enstaka tavlor i Malmö och Värnamo, hans konst kan för närvarande ses på Strand Hotel i Stockholm.